Info

Japanilaiset uskovat, että ruuan tulisi tyydyttää kaikki aistit. Taitavalta sushikokilta vaaditaan taiteellista silmää. Tuoreet raaka-aineet yhdistetään tavalla, joka miellyttää niin silmää kuin makuaistia.

Sushi on yksi terveellisimmistä ja ravitsevimmista ruokalajeista maailmalla. Kala ja merenelävät ovat hyvin ravintopitoisia ja vähäkalorisia. Vain pieni annos kalaa riittää täyttämään lähes puolet päivittäisestä proteiinitarpeesta.

Useimmat kalat ja merenelävät ovat erinomaisia vitamiini B12 lähteitä, joka on tärkeä solujen rakennusaine. Ravut ja mustekala ovat hyviä omega-3 rasvahappojen lähteitä.

Gluteiiniton riisi on proteiinin ja hiilihydraattien lähde. Hitaasti sulavana se vapauttaa energiaa vähitellen.

Viinietikka edistää ruuansulatusta, estää väsymystä ja vähentää verenpaineriskiä.

Nori-levässä on paljon vitamiineja ja mineraaleja. Inkivääri auttaa ruuansulatuksessa ja auttaa ehkäisemään flunssaa. Wasabissa on paljon C-vitamiinia.