Vain vastuullisia mereneläviä
Käytettävien raaka-aineiden korkea laatu on meille Hanko Sushissa ensisijaisen tärkeää. Haluamme antaa vieraillemme kokonaisuudessaan ensiluokkaisen kokemuksen. Kaikki kayttämämme kalat ja äyriäiset ovat kestävästi pyydettyjä ja kalastettuja. Näistä takeena merenelävillä on joko MSC- tai ASC -sertifikaatti.
Kalalla on tärkeä osa tuotetarjoomassamme ja käytettävien tuotteiden alkuperä on todennettavissa. Käyttämiemme tuotteiden alkuperämaat tällä hetkellä (12/2019):
Lohi / ASC-Sertifioitu / Alkuperämaa Norja / Pakkaus Suomessa
Tonnikala /MSC-sertifioitu / Alkuperämaa Vietnam
Kampasimpukka / MSC-sertifioitu / Alkuperämaa Kanada
Rapu /ASC-sertifioitu /Alkuperämaa Vietnam
MSC-sertifikaatti takaa, että kala on pyydetty ekologisesti kestävällä tavalla. MSC (Marine Stewardship Council) on riippumaton, voittoa tavoittelematon organisaatio, joka ylläpitää sertifiointijärjestelmää kala- ja äyriäistuotteille. MSC:n tavoitteena on vähentää ylikalastusta eli luonnonvarojen kestämätöntä käyttöä. MSC-sertifikaatti pyrkii takaamaan sertifioitujen tuotteiden ekologisuuden asettamiensa ympäristönormien kautta. ASC:n (Aquaculture Stewardship Council) tavoitteena on sertifiointiohjelmansa avulla pienentää kalankasvatuksen haitallisia ympäristövaikutuksia
Lisätietoja laatu- ja tuoteasioissa: Jesper Björkell: jesper.bjorkell@hankosushi.fi