Merilevä

Merilevä

Hanko Sushissa käytetään kolmea erilaista merilevää: wakame, kombu ja nori.

Wakame

Ruskoleviin kuuluva wakame (Undaria pinnatifida) on miedonmakuinen ja rakenteeltaan pehmeä. Se on japanilaisen misokeiton tärkeä raaka-aine. Wakame-levää voidaan käyttää myös salaateissa, kuten meillä Hanko Sushissa. Käyttämämme Wakame-levän alkuperämaa on Korea.

Kombu

Kombu (Laminaria japonica) on ruskolevä. Kombua liotetaan ensin 20-30 minuuttia, jonka jälkeen sitä keitetään noin puoli tuntia. Japanissa kombua käytetään esimerkiksi dashi-keittoliemen valmistukseen tai jauhettuna mausteena. Sitä käytetään myös kiinalaisessa ja korealaisessa ruokakulttuurissa. Käytämme Hanko Sushissa kombua riisin, etikan ja soijan maustamiseen. Käyttämämme kombu-levän alkuperämaa on Kiina.

Nori

Nori on paahdettu merileväarkki, johon sushirulla kääritään. Sushirullaa kutsutaan nimellä makisushi. Käytämme merileväarkkia myös gunkan-nigirin valmistamiseen. Punaleviin kuuluva nori (Porphyra tenera) on Japanin suosituin merilevä, joka on ehkä tunnetuin levälaji myös länsimaissa. Japani on norin suurimpia tuottajamaita. Nori ohuiksi arkeiksi kuivattuna ja puristettuna. Norin maku voimistuu ja saa äyriäismäisen vivahteen, kun levää paahtaa hetken kuivassa ja kuumassa pannussa. Sushin valmistukseen tarkoitettu nori on valmiiksi paahdettua. Käyttämämme norin alkuperämaa on Kiina.