Sushiriisi

Sushiriisi | alkulähteillä

Pienessä Chiapponan kylässä, Milanon eteläpuolella, sijaitsee Aldo Gergottin riisitila. Aldo ajaa päivittäin vanhaa italialaista traktoriaan kohti riisipeltoa, jossa hänen serkkunsa ohjaa hieman modernimpaa puimuria. Kaverukset tuntevat toistensa työtavat ja samat rutiinit toistuvat päivästä toiseen vuodenajasta riippuen. Sushiriisi kasvaa täällä niinkuin se on kasvanut jo vuosikymmenien ajan. Pelto ja riisitila ei välttämättä kiinnitä satunnaisen ohiajajan huomiota, mutta Hanko Sushille pelto on erityisen tärkeä; meille tämä tila on tärkeimmän raaka-aineemme, alkulähde. Aldo Gergotti on se viljelijä, joka tuottaa kaiken käyttämämme sushiriisin.

Riisi on sushimme tärkein ainesosa ja sen laadun on oltava erinomaista ja tuottajan luotettava. Aldo ja hänen vaimonsa ovat viljelleet samalla alueella jo useamman sukupolven ajan. Tila on idyllinen ja paikallinen arkkitehtuuri sekä rakkaus yksityiskohtiin välittyy nopeasti. Yhdessä nurkassa on vanha puinen vaununrengas, toisessa valtava traktorinrengas, joka on pientä paikkausta vailla. Tällaisessa ympäristössä töitä tehdään edelleen samoilla välineillä ja menetelmillä kuin vuosia sitten ja perinteet ovat juurtuneet syvälle. Aldon arvostus ja rakkaus omaa työtään kohtaan näkyy täällä kaikkialla; perinteitä ylläpidetään ja niistä ollaan ylpeitä.

Tilalla viljellään ainoastaan Yume-riisiä ja sen laatu on optimoitu siten, että se soveltuu erinomaisesti käyttöömme sushiriisiksi. Yume on muutenkin ainoa Euroopassa kasvatettava japanilainen riisilajike ja Italiassa on pitkät perinteet riisinkasvatuksen suhteen. Italian luonto ja olosuhteet ovat yllättävän lähellä Japanin vastaavia. Joten riisin laatu on korkeaa, vaikka vuositasolla satoja ei saadakaan kuin yksi. Ylipäätään koko tuotanto perustuu vahvasti käsityöhön ja perinteiden kunnioittamiseen. Sushiriisi on rakenteeltaan varsin erilaista kuin muut riisilajikkeet ja se vaatii myös hieman erilaisen viljelytekniikan, joka on Aldon tilalla hiottu siihen pisteeseen, että prosessi on luonteva ja laadun kannalta optimaalinen kerta toisensa jälkeen.

Riisinjyvät puhdistetaan bakteereista ja loisista ilmanpaineen avulla ilman kemikaaleja tai muita lisäaineita. Tilan tuottama valkoinen riisi on hyvä energiaa antavien hiilihydraattien lähde, jonka avulla jaksaa helpommin läpi koko pitkän päivän – todistimme tätä ihan käytännössä vierailupäivämme aikana. Hiilihydraateista saatavan nopean energian lisäksi valkoinen riisi sisältää lihasmassan kasvatuksessa hyödyksi olevia aminohappoja. Riisi sopii hyvin myös korkean verenpaineen kanssa eläville ihmisille johtuen sen sisältämästä matalasta natriumpitoisuudesta.

Sushiriisi | alkulähteillä

Pienessä Chiapponan kylässä, Milanon eteläpuolella, sijaitsee Aldo Gergottin riisitila. Aldo ajaa päivittäin vanhaa italialaista traktoriaan kohti riisipeltoa, jossa hänen serkkunsa ohjaa hieman modernimpaa puimuria. Kaverukset tuntevat toistensa työtavat ja samat rutiinit toistuvat päivästä toiseen vuodenajasta riippuen. Sushiriisi kasvaa täällä niinkuin se on kasvanut jo vuosikymmenien ajan. Pelto ja riisitila ei välttämättä kiinnitä satunnaisen ohiajajan huomiota, mutta Hanko Sushille pelto on erityisen tärkeä; meille tämä tila on tärkeimmän raaka-aineemme, alkulähde. Aldo Gergotti on se viljelijä, joka tuottaa kaiken käyttämämme sushiriisin.

Riisi on sushimme tärkein ainesosa ja sen laadun on oltava erinomaista ja tuottajan luotettava. Aldo ja hänen vaimonsa ovat viljelleet samalla alueella jo useamman sukupolven ajan. Tila on idyllinen ja paikallinen arkkitehtuuri sekä rakkaus yksityiskohtiin välittyy nopeasti. Yhdessä nurkassa on vanha puinen vaununrengas, toisessa valtava traktorinrengas, joka on pientä paikkausta vailla. Tällaisessa ympäristössä töitä tehdään edelleen samoilla välineillä ja menetelmillä kuin vuosia sitten ja perinteet ovat juurtuneet syvälle. Aldon arvostus ja rakkaus omaa työtään kohtaan näkyy täällä kaikkialla; perinteitä ylläpidetään ja niistä ollaan ylpeitä.

Tilalla viljellään ainoastaan Yume-riisiä ja sen laatu on optimoitu siten, että se soveltuu erinomaisesti käyttöömme sushiriisiksi. Yume on muutenkin ainoa Euroopassa kasvatettava japanilainen riisilajike ja Italiassa on pitkät perinteet riisinkasvatuksen suhteen. Italian luonto ja olosuhteet ovat yllättävän lähellä Japanin vastaavia. Joten riisin laatu on korkeaa, vaikka vuositasolla satoja ei saadakaan kuin yksi. Ylipäätään koko tuotanto perustuu vahvasti käsityöhön ja perinteiden kunnioittamiseen. Sushiriisi on rakenteeltaan varsin erilaista kuin muut riisilajikkeet ja se vaatii myös hieman erilaisen viljelytekniikan, joka on Aldon tilalla hiottu siihen pisteeseen, että prosessi on luonteva ja laadun kannalta optimaalinen kerta toisensa jälkeen.

Riisinjyvät puhdistetaan bakteereista ja loisista ilmanpaineen avulla ilman kemikaaleja tai muita lisäaineita. Tilan tuottama valkoinen riisi on hyvä energiaa antavien hiilihydraattien lähde, jonka avulla jaksaa helpommin läpi koko pitkän päivän – todistimme tätä ihan käytännössä vierailupäivämme aikana. Hiilihydraateista saatavan nopean energian lisäksi valkoinen riisi sisältää lihasmassan kasvatuksessa hyödyksi olevia aminohappoja. Riisi sopii hyvin myös korkean verenpaineen kanssa eläville ihmisille johtuen sen sisältämästä matalasta natriumpitoisuudesta.